Er du synlig i søk?

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en prosess for å gjøre bedriftens nettside mer synlig i søk på nett.

SEO-arbeidet påvirker en nettsides synlighet i de organiske søkeresultatene til søkemotorer som Google, Bing og Yahoo. Det handler i stor grad om å forbedre innhold og eksterne lenker til deg, slik at din side blir rangert høyest mulig i søkelisten.

Å bli synlig på side én i søk er noe som enhver bedrift bør være opptatt av fordi du treffer nettopp de som er på jakt etter ditt produkt eller din tjeneste. Over 90 prosent av klikk inn til siden din kommer fra bedrifter som er synlig på første siden. Dette er ikke betalt markedsføring (som google adwords) men noe potensielle kunder oppfatter som fortjent synlighet. Det er derfor kostnadseffektivt og salgsutløsende.

Din nettside blir raskere funnet i et Google-søk når fokuset for innholdet er på brukeren/kunden. Innhold som tekster, bilder, animasjoner, filmer, overskrifter, linker og innholdsstruktur må ha fokus på det brukeren søker etter. Innholdet må også struktureres og designes (webdesign) på en måte som er nyttig, enkel og logisk for brukeren (UX).

En SEO-prosess går som regel gjennom disse stegene:

  1. Søkeordanalyse – avdekke søkeord og søkebegrep hos brukerne og konkurrenter
  2. Teknisk gjennomgang – sjekk om siden er rask nok, mobiltilpasset, godt strukturert, ikke har brutte lenker, har gode metabeskrivelser, med mer
  3. Optimalisering av innhold – sørg for å få inn de riktige søkeordene på alt innhold, fra overskrift (H1) og underoverskrifter (H2) til fototekster
  4. Bygge lenker (autoritet) – det er viktig å få inn eksterne lenker samt å lenke til relevant innhold internt
  5. Måling og evaluering – SEO er en prosess hvor du sjekker resultat og gjør eventuelle justeringer, for å få de enkelte nettsidene/søkeordene høyre på søkelisten.

Oppsummert må tekster og annet innhold lages på en måte som gjør at det plukkes opp av søkemotorer. Dette er både en teknisk jobb og innholdsjobb med tekster. Folkebadet har lang erfaring med dette og kunden jobber også tett med våre tekstforfattere i en slik prosess.

Standard SEO-pakke:

  • Teknisk innholdsrapport over nettside
  • 3 timer workshop
  • Tiltaksplan for viktigste søkeord

Pris: 19.900 kr. eks. mva.

Bestill nå

Har du andre behov? Vi skreddersyr en løsning for deg.

Håkon Nordby

Prosjektleder
90 95 95 41
hakon@folkebadet.no