Porsgrunn kommune

10.000 visninger
på 24 timer

 

Porsgrunn kommune ønsker å rekruttere fler folk. Og denne gangen var det vernepleierne som stod for tur. Dette er andre film i rekken over stillingsannonser som Folkebadet har gjort i samarbeid med Porsgrunn Kommune.

Uansett hvor mye vi forberedte oss til dette opptaket var det rett og slett umulig å vite hvordan opptaksdagen skulle gå og om vi i det hele tatt fikk noe på tape. Stian er en person med spesielle behov og hans dag er umulig å forutse og planlegge. Det viktigste for oss var at han hele veien var trygg og at dette var noe han ville være med på. Derfor valgte vi å jobbe i et lite team for å kunne «henge på». Vi startet dagen med god tid for å bygge tillit og ikke forhaste oss.

Klemmetelleren er en idé vi hadde helt i starten av prosessen, på manusstadiet. Og denne var en del av tekstplakaten «vi trenger minst 11 klemmer hverdag for personlig vekst». Dette er en påstand vi har forelsket oss i helt siden vi hørte den fra Amalie Ree, eier av Trehuset i Brevik, på PechaKucha Night.

Filmen ble så klippet sammen, godkjent og overlevert til kommunen. Vi var så heldige å få dra fordelen med å jobbe med kommunen og da også Porsgrunn kulturskole, som komponerte musikk til filmen.

Stikkordene for denne filmen var Stian, som var funnet på forhånd, og at han er veldig glad i å dele ut klemmer til mennesker han føler seg trygg på.

Når vi startet arbeidet med preproduksjonen ble Tone en naturlig del av filmen og etter en lenger prat på telefonen, før opptak, ble det helt klart at vi ønsket å bruke henne som voice over. Hennes stemme og ektehet er med på å løfte nerven i filmen og gjør den til det det har blitt.

Og det er nettopp denne nerven og ekteheten som gjør at filmen fikk over 10 000 visninger og 100 delinger i løpet av de to første dagene den ble publisert på Facebook.