+

Tangen Logistics – Fra Herøya til The Snowman

Terje Gunrell Kaste
Byråleder4. oktober 2017

Det er alltid veldig moro når kunder vi jobber tett med har suksess. Våre venner i Tangen Logistics er et veldig godt eksempel på dette.

Før Snø(mann)en smelter

Tangen Logistics’ medvirkning til filmatiseringen av Jo Nesbøs Snømannen har vært taushetsbelagt. Men nå kan selskapet endelig ta bladet fra munnen og fortelle om en erfaring som er like unik som den er representativ for tjenestene Tangen Logistics leverer hver dag.

Siden år 2000 har Tangen Logistics på Herøya vært speditør, megler og transportør med hele verden som sin scene. Det lille selskapet på åtte ansatte leverer pålitelige og effektive logistikkløsninger til 400 faste kunder, i første rekke i næringslivet i Grenland og Telemark og deretter i resten av verden. Stor eller liten, det spiller ingen rolle – engasjementet kundene blir møtt med, er like sterkt.

Dette var også kommet det britiske film- og tv-logistikkselskapet Dynamic International Freight Services Ltd for øre. Og i begynnelsen av 2016 fikk Tangen Logistics et tilbud de ikke kunne avslå: «Er dere klare for å bli vår logistikkpartner under filmatiseringen av The Snowman i Norge?»

Stortrives i kulissene

Tangen Logistics, som er vant til å ferdes i kulissene og til å handle med kort responstid; uavhengig og med fullt fokus på pris, trygghet og sikkerhet og fremføringstider, trengte ingen betenkningstid. For i likhet med Harry Hole, som i Snømannen iherdig og utrettelig etterforsker forsvinningen til en ung kvinne, jobber Tangen Logistics iherdig og utrettelig for å møte kundenes behov. Dette var gjennomførbart og vel så det.

I dag, når oppdraget nærmer seg slutten, er oppsummeringen bare positiv:

– Det har vært en sann glede å samarbeide med alle i Tangen Logistics. Vi kunne ikke hatt en bedre partner og håper allerede på en oppfølger til The Snowman, lyder tilbakemeldingen fra Dynamic International Freight Services Ltd.

Som Harry Hole, hovedpersonen i filmen, er det å takle uforutsette hendelser og hindringer en del av hverdagen for Tangen Logistics.

The Snowman – et utstillingsvindu

Tangen Logistics leverer enten det skal transporteres gods med båt, bil eller fly. Transportmønstrene varierer og planlegges vanntett av den administrasjonen på seks ansatte på Herøya og to i Sandefjord.

– Fleksibiliteten ligger i størrelsen vår, forklarer prosjektleder Mette Sveinsen. – Vi er akkurat passe store og svært tilpasningsdyktige. Vi reagerer hurtig på endringer, uforutsette hendelser og akutte behov.

Noe Tangen Logistics fikk demonstrert til det fulle da scener i den britiske filmproduksjonen The Snowman ble spilt inn både i Oslo, Bergen og på Rjukan.

– Vi har virkelig fått anledning til å vise frem hva vi er i stand til, smiler Sveinsen. – Vår jobb var å klarere alt som passerte tollgrensene inn til Norge, utstyr som skulle inn og brukes i en viss periode, før det ble sendt ut igjen. Vi har hatt høy «Snømannen-puls».

Det er bare én ting å gjøre når pulsen går opp og det koker i administrasjonen i Industriparken på Herøya:

– Vi utvider døgnet, røper daglig leder Nils Christian Øvrum. – Vi har stor lidenskap for faget, så det klarer vi. Dessuten er yrket vårt så kunnskapsbasert at det å leie inn folk i administrasjonen i kortere perioder, er vanskelig.

– Som statisten opptrer vi også i bakgrunnen av denne filmproduksjonen – og i alle andre oppdrag vi utfører, avrunder Sveinsen. – Men i motsetning til statisten, spiller vi en aktiv rolle. Vi er en diskret og løsningsorientert rådgiver som har full kontroll i kulissene.

The Snowman har ikke verdenspremiere før 13. oktober. Men allerede i dag er Tangen Logistics klar for nye utfordringer.

Tekst: Merete Franz – Tekstforfatter Folkebadet / Franz.no

 The Snowman

Mer om Tangen Logistics

Tangen Shipping kom til oss i Folkebadet med en klar bestilling. De ønsket seg en liten bearbeiding av dagens logo og en titt på det postale. Etter idemyldring med Tangen ble det raskt klart at det de egentlig ønsket gikk forbi det som først ble etterspurt. Sluttproduktet ble en helt ny logo, en helt ny profil og en helt ny tanke på det postale.

Se mer om sluttresultatet av idemyldringen og prosjektjobben Folkebadet hadde med Tangen Logistics her.


Del på Facebook