Eira Boquist Alquist
Regissør
19. desember 2018

Gjesteinnlegg Og fargen for 2019 er…

Noen ganger i løpet av livet får man servert ting, enten det er på tallerkenen, verbalt eller noe du får øye på, som gir deg de merkeligste assosiasjoner.

Video fra pantone.com

Som idag for eksempel da jeg fikk presentert en farge, og det første jeg tenkte på var, hmmm, tør jeg si det, svigermors tunge. Ikke at det er noe galt med den, og ikke har jeg sett den spesielt mye eller veldig close up på den spesifikke delen av min bedre halvdels mor, men du vet, noen ganger vandrer tankene dit hen, ofte der det ikke helt passer seg.

Med det i mente, her jeg satt i sofaen og zappet med fjernkontrollen, mens jeg egentlig skulle rydde og vaske, da barnevakt på overnatting ble et faktum idag morges, begynte jeg å se meg rundt i leiligheten. Først stua, så kjøkkenet, svingte en tur innom soverommet, barnerommene, badet, og ja, egentlig hele smøla.

Dette er det jeg fant. Det må også nevnes at vi flyttet inn her i mars i år, 2018 altså, så vi har mye nytt, blandet med noe gammelt.

Sofapute i fløyel har denne fargen. Det samme har kaffebordet. Jeg snur meg sakte, dramatisk rundt og tar en kikk på veggen bak meg, så sannelig, denne fargen er heller ikke spesielt langt ifra. Og dette er en vegg som har fem meters høyde, just saying. Til og med kaninen datteren min og jeg lagde på juleverksted forrige helg, som, naturlig nok, har ski på beina, hvilken farge har de skiene? Å jo, du har gjetta riktig.

Videre finner jeg sengeteppet vårt; denne fargen. Badehåndklær; denne fargen. Rougen min; denne fargen. Knaggene på barnerommet; denne fargen. Tepperyen i gangen; denne fargen. Og helt tilslutt tar jeg en titt på Tven som jeg satte på pause, Top Chef Colorado. Hvilken farge har U i hayu.com? Dette begynner å ligne en litt merkelig, samtidig frydefull skrekkfilm. Den er overalt! Og helt uten at jeg visste det selv.

Noe som på mange måter er helt fantastisk. Jeg elsker farger, alle farger, men det kom virkelig helt og holdent bardust på meg at jeg nå også ELSKER denne fargen.

Living coral (plent umulig å skrive med norsk autocorrect) fra Pantone er ÅRETS FARGE 2019.

Og det er faktisk akkurat det jeg gjør, I am living coral.

Toppbilde: pantone.com

Les også: